Iana Salenko – Staatsballett Berlin

Născută la Kiev, Iana Salenko a devenit la 17 ani solistă a Operei din Donețk (Ucraina), în anul 2000. Doi ani mai târziu, a devenit prim-balerină a Operei Naționale din Kiev, iar în prezent este prim-solistă a Teatrului de Operă și Balet din Berlin.

Dinu Tămăzlăcaru – Staatsballett Berlin

Artistul cu origini moldovenești, Dinu Tămăzlăcaru a câștigat, la vârsta de 18 ani, prestigiosul Prix de Laussane. În prezent este prim balerin al Teatrului de Operă și Balet din Berlin.

Brooklyn Mack – Independent Artist

Aristul din Carolina de Sud și-a început studiile la Școala de Dans Pavlovich pentru ca ulterior să primească o bursă de studii la Academia Kirov din Rusia. După absolvire, acesta a dansat cu compania de ballet Joffrey din Chicago și ulterior cu American Ballet Theatre, Orlando Ballet și The Washingon Ballet. Brooklyn este câștigătorul a numeroase premii la concursuri precum Jackson Ballet Competition din Mississippi, Princess Grace Fellowship Awad, Korean International Dance Competition, Istanbul Grand Prix sau International Ballet Competition din Varna. Astăzi, Brooklyn este un artist independent invitat ca prim solist pe marile scene ale lumii, de la Covent Garden, la Bolshoi, Opera din Paris sau Metropolitan House Opera și English National Ballet.

Julian Mackay – Mikhailovsky Theatre

Julian Mackay este prim-balerin la Mikhailovsky Theatre, una dintre cele mai vechi case de operă și balet din Rusia. Julian este primul American care a absolvit Academia de Balet Bolshoi din Rusia cu o diploma completă și este câștigătorul a cinci medalii în cadrul unor competiții de dans internaționale la Istanbul și Beijing.

Francesca Velicu – English National Ballet

La doar 20 de ani, Francesca Velicu este demi-solistă  a Baletului Național Englez, unde dansează din 2016. În acest an, Francesca Velicu a primit premiul Oliver Award pentru performanța remarcabilă avută în rolul „The Chosen One” din cadrul baletului „Le Sacre du printemps”, în coregrafia Pinei Bausch.

Marina Minoiu – Royal Danish Ballet

Marina Minoiu este balerină la Teatrul Regal din Copenhaga. A strălucit ca prim-balerină a Operei Naționale București (ONB), în perioada în care Corpul de Balet era condus de coregraful Johan Kobborg (2014-2016) și a fost nominalizată de revista britanică Dance Europe pentru rolul din „Marguerite and Armand”.

Henry Dowden – English National Ballet

Henry Dowden este demi-solist la English National Ballet. În perioada 2015-20165 a fost solist la Opera Națională din București, iar între 2016 și 2017 a fost balerin al Scottish Ballet.

Rin Okuno – Opera Națională București

Rin Okuno a început studiul dansului la Swako Murase Ballet Studio (Japonia), apoi s-a perfecţionat prin workshop-uri la Școala Regală Daneză, la Școala de Balet a coregrafului John Cranko (Germania), la Baletul din Hamburg, la Centrul European al Dansului din Paris și la Academia de Balet Metropolitană din New York. Din 2005 până în prezent a câștigat zeci de premii la competiții de balet din Japonia, SUA, China etc. În prezent este prim-solistă a Operei Naționale din București.

Robert Enache – Opera Națională București

Robert Enache a dansat la ONB, în anul 2014 în „La Sylphide”, alături de Iana Salenko, respectiv alături de Alina Cojocaru în „La Fille mal gardée” și „Marguerite și Armand”. În prezent, este prim-balerin al Operei Naționale din București.

Cristian Preda – Opera Națională București

Cristian Preda este premiant la mai multe concursuri internaționale de balet precum cele din Istanbul sau Sibiu (World Ballet Competition), iar în prezent este balerin al Operei Naționale București.

Tudor Moldoveanu – Czech National Ballet

Tudor Moldoveanu este balerin la Czech National Ballet, după ce a fost remarcat la Alberta Ballet, The National Ballet Canada, Canada’s Royal  Winnipeg Ballet și Opera Națională București.

Ana Silvestru

A debutat ca solistă la 13 ani, la Filarmonica Oltenia, iar de la 17 ani și-a început cariera internaţională. Absolventă a a clasei de pian Viniciu Moroianu de la Universitatea Națională de Muzică din București, solistă de concert după un master cu Konstantin Șerbakov la Universitatea din Zurich și după stagii de pregătire cu Dmitri Bașkirov, Lazar Berman, Konstantin Scherbakov sau Bernard Ringeissen, Ana Silvestru a interpretat peste 300 de concerte acoperind un repertoriu vast, de la Bach la Dinu Lipatti. De-a lungul anilor, pinaista a fost invitată să cânte în peste 20 de țări, la festivaluri precum Musikwoche Braunwald, Archipel, Wagner Festival, Virgina Zeani Festival și multe altele. Ana Silvestru este director artistic al seriei de concerte Kulturlinth și Salon Bentzky în Elveția.

Rafael Butaru – Opera Națională din București și Filarmonica ”George Enescu”

Violonistul Rafael Butaru este licențiat al Academiei “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca si in prezent este concertmaestru al Operei Nationale Bucuresti și al Filarmonicii “George Enescu”. Câștigător a numeroase premii internanționale, Rafael Butaru a interpretat alături de muzicieni de prestigiu la nivel național, precum Marin Cazacu, Dorin Marc, Liviu Prunaru, Răzvan Popovici și Răzvan Suma, dar și alături de artiști internaționali în cadrul festivalului SoNoRo.