CONSUMED

Despre zbucium și regăsire

Consumed. Un proiect despre sănătate mintală și dans

„Sunt foarte fericit că voi veni la București și că voi dansa în Gala de Balet Carmen Sylva. Ne vedem curând”,
a transmis Julian MacKay publicului din România.

Consumed însumează un proiect artistic complex care include construirea unei producții coregrafice plecând de la tematica pierderii și realizarea unei producții video în Munții Făgăraș, într-un peisaj gotic, pe melodia Amazing Grace, având-o ca protagonistă pe balerina Francesca Velicu ce interpretează o coregrafie semnată de coregraful britanic Ross Freddie Ray.

Proiectul vizează astfel dezvoltarea unei legături între psihologie și dans prin asumarea unei tematici aparte – sănătatea mintală.

Tot în cadrul proiectului va fi organizată o proiecție a videoclipului și a filmului de making-of, urmate de o sesiune de Q&A, un Masterclass dedicat tinerilor dansatori și o dezbatere pe tema relației dans-sănătate mintală, toate ca parte a unei campanii extinse privind promovarea ideii de sănătate mintală.

„Consumed ” este o poveste despre durere, disperare, pierdere, putere și speranță, exprimată prin dans. În zilele noastre, aceste teme sunt mai actuale ca niciodată. Într-o lume marcată de un război nejust, de disensiuni sociale, proteste și emigrare forțată capacitatea de a merge mai departe și speranța către un viitor mai bun sunt singurele arme care ne pot ajuta să înfruntăm

obstacolele prin care suntem forțați să trecem.

Contextul în care se va realiza proiectul „Consumed” este unul actual, resimțit și trăit de fiecare dintre noi în funcție de modul în care suntem afectați de evenimentele ce au loc pe plan personal, dar și național sau global. Identitatea fiecăruia schimbă modul în care percepem ce ni se întâmplă, însă durerea și pierderea rămân niște constante pe care, la un anumit moment din viețile noastre, cu toții trebuie să le gestionăm.

Consumed oferă publicului speranța că se poate merge înainte, oricât de mari ar fi greutățile cu care ne confruntăm. Nevoia de a oferi oamenilor speranță în vremuri tulburi este una reală, iar arta a fost cea care de-a lungul timpului a adresat cele mai presante probleme ale omenirii. Consumed arată că dansul și arta coregrafică pot rămâne actuale și se pot adapta la nevoile sociale, oferind chiar un refugiu fizic și emoțional.

Proiectul Consumed este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

 

Ross Freddie Ray, coregraf

„Consumed nu este despre un final fericit, ci despre speranță“

01

English national Ballet

Francesca Velicu

Francesca Velicu este balerină la English National Ballet. În 2018, a fost distinsă la Londra cu prestigiosul Premiu Olivier pentru performanță extraordinară în dans, echivalentul premiilor BAFTA în cinematografie. Prestația Francescăi din Spectacolul Le Sacre de Printemps a fost lăudată de critici de la publicații precum The Guardian, Sunday Telegraph, Evening Standard.

01

Ross Freddie Ray

Ross Freddie Ray este un coregraf britanic ale cărui balete au fost interpretate în întreaga lume. La vârsta de 28 de ani, Ross se mândrește deja cu un CV impresionant, cu 24 de coregrafii originale în repertoriul său. De la lucrări Solo și Pas De Deux până la producții de balet de lungă durată. Lucrarea lui Ross a fost jucată în 14 țări, 30 de orașe și în 38 de teatre din întreaga lume. Ross are, de asemenea, o pasiune pentru filmul de dans și până acum a coregrafiat 5 filme de dans, strângând peste 5 milioane de vizualizări online.

01

Bogdan Daragiu

„Bogdan Daragiu este unul dintre cei mai titrați regizori pop –cultură din România, creând povești vizuale pentru toți artiștii de top de la noi, cu succes internațional: Inna, Alexandra Stan, Lariss, Corina, Sacha Lopez, Antonia, Delia. Toate alegerile lui profesionale au fost făcute în continuarea pasiunilor, fiind autodidact și acumulând experiență printr-o curbă de învățare care a presupus curajul unor proiecte mari, importante, riscante. După o carieră de patru ani că baterist, Bogdan a plecat în Franța, unde a învățat cinema „on set”, la o producție de film pariziană. Au urmat proiecte în lumea muzicală că asistent pentru regizori celebri în industria muzicală occidentală (John Perez – regizor pentru Rihanna, Beyonce, Shakira, Jay-Z) și apoi a început cu proiecte video de making-of și live sessions pentru Inna„ -Forbes

CONSUMED

Presa despre
CONSUMED

Mai multe personalități, precum rectorul Universității din București, Marian Preda, multipla campioană olimpică la scrimă, Ana Maria Brânză, actrița, regizoarea și scenarista Lia Bugnar, actorii Rodica Lazăr și Dorian Boguță, artista pop Alexandra Stan, fostul model internațional Ana-Maria Bucura, balerinul ONB Răzvan Cacoveanu, directorul artistic Alice Minoiu și coregraful Ross Freddie Ray vorbesc despre provocările domeniului în care activează, în raport cu sănătatea emoțională și mintală. (Adevărul)


Mai multe personalități, precum rectorul Universității din București, Marian Preda, multipla campioană olimpică la scrimă, Ana Maria Brânză, actrița, regizoarea și scenarista Lia Bugnar, actorii Rodica Lazăr și Dorian Boguță, artista pop Alexandra Stan, fostul model internațional Ana-Maria Bucura, balerinul ONB Răzvan Cacoveanu, directorul artistic Alice Minoiu și coregraful Ross Freddie Ray vorbesc despre provocările domeniului în care activează, în raport cu sănătatea emoțională și mintală. (Mediafax)
 
Implicarea tuturor acestor personalități transmite un mesaj puternic către persoanele care se confruntă cu provocări ce țin de sănătatea emoțională și mintală: că nu sunt singuri și că, indiferent de domeniul în care activează, pot apărea momente grele uneori, care însă pot fi depășite. (PressHub)