GALA DE BALET

CARMEN SYLVA

Gala de Balet Carmen Sylva a adus pe prima scenă a țării, balerini de talie internațională

„Sunt foarte fericit că voi veni la București și că voi dansa în Gala de Balet Carmen Sylva. Ne vedem curând”,
a transmis Julian MacKay publicului din România.

Get in touch with us to see how

…un adevărat labirint al emoțiilor, marcat de tot ceea ce înseamnă pentru cultura noastră personalitatea Reginei Elisabeta – Carmen Sylva” (HotNews)

01

Independent Artist

Brooklyn Mack

Artistul din Carolina de Sud și-a început studiile la Școala de Dans Pavlovich pentru ca ulterior să primească o bursă de studii la Academia Kirov din Rusia. După absolvire, acesta a dansat cu compania de ballet Joffrey din Chicago și ulterior cu American Ballet Theatre, Orlando Ballet și The Washingon Ballet. Brooklyn este câștigătorul a numeroase premii la concursuri precum Jackson Ballet Competition din Mississippi, Princess Grace Fellowship Awad, Korean International Dance Competition, Istanbul Grand Prix sau International Ballet Competition din Varna. Astăzi, Brooklyn este un artist independent invitat ca prim solist pe marile scene ale lumii, de la Covent Garden, la Bolshoi, Opera din Paris sau Metropolitan House Opera și English National Ballet.

01

Julian MacKay

Julian Mackay este prim-balerin la Mikhailovsky Theatre, una dintre cele mai vechi case de operă și balet din Rusia. Julian este primul American care a absolvit Academia de Balet Bolshoi din Rusia cu o diploma completă și este câștigătorul a cinci medalii în cadrul unor competiții de dans internaționale la Istanbul și Beijing.

02

Royal Danish Ballet

Marina Minoiu

Marina Minoiu este balerină la Teatrul Regal din Copenhaga. A strălucit ca prim-balerină a Operei Naționale București (ONB), în perioada în care Corpul de Balet era condus de coregraful Johan Kobborg (2014-2016) și a fost nominalizată de revista britanică Dance Europe pentru rolul din „Marguerite and Armand”.

03

Staatsballett Berlin

Iana Salenko

Născută la Kiev, Iana Salenko a devenit la 17 ani solistă a Operei din Donețk (Ucraina), în anul 2000. Doi ani mai târziu, a devenit prim-balerină a Operei Naționale din Kiev, iar în prezent este prim-solistă a Teatrului de Operă și Balet din Berlin.

05

Staatsballett Berlin

Dinu Tămăzlăcaru

Type your conArtistul cu origini moldovenești, Dinu Tămăzlăcaru a câștigat, la vârsta de 18 ani, prestigiosul Prix de Laussane. În prezent este prim balerin al Teatrului de Operă și Balet din Berlin.tent here

06

English National Ballet

Francesca Velicu

La doar 20 de ani, Francesca Velicu este demi-solistă  a Baletului Național Englez, unde dansează din 2016. În acest an, Francesca Velicu a primit premiul Oliver Award pentru performanța remarcabilă avută în rolul „The Chosen One” din cadrul baletului „Le Sacre du printemps”, în coregrafia Pinei Bausch.

07

English National Ballet

Henry Dowden

Henry Dowden este demi-solist la English National Ballet. În perioada 2015-20165 a fost solist la Opera Națională din București, iar între 2016 și 2017 a fost balerin al Scottish Ballet.

09

Tatar State Academic Theatre of Opera and Ballet

Oleg Ivenko

S-a alăturat companiei ca solist în 2010 și a fost promovat la Prim-Solist în 2012. Ivenko s-a născut la Harkov, Ucraina. A absolvit Școala de Coregrafie din Harkov în 2006. În 2010, a absolvit Colegiul de Coregrafie de Stat din Belarus (Minsk, Belarus). Premiile sale includ Primul Premiu la IX Concursul Internațional de Balet din Coreea (Seul, Coreea de Sud) în 2016 si altele. Ivenko a fost prezentat în filmul lui Ralph Fiennes, „Crow White” în rolul principal, cu rolul lui Rudolf Nureyev.

10

Opera Națională din București

Rin Okuno

Rin Okuno a început studiul dansului la Swako Murase Ballet Studio (Japonia), apoi s-a perfecţionat prin workshop-uri la Școala Regală Daneză, la Școala de Balet a coregrafului John Cranko (Germania), la Baletul din Hamburg, la Centrul European al Dansului din Paris și la Academia de Balet Metropolitană din New York. Din 2005 până în prezent a câștigat zeci de premii la competiții de balet din Japonia, SUA, China etc. În prezent este prim-solistă a Operei Naționale din București.

11

Opera Naționlală din București

Robert Enache

Type your Robert Enache a dansat la ONB, în anul 2014 în „La Sylphide”, alături de Iana Salenko, respectiv alături de Alina Cojocaru în „La Fille mal gardée” și „Marguerite și Armand”. În prezent, este prim-balerin al Operei Naționale din București.content here

12

Opera Națională din București

Alice Minoiu

Alice Minoiu este balerină la Opera Națională din București. În 2019, Alice a dansat alături de Alina Cojocaru și Sergei Polunin, în “Romeo și Julieta”, producția coregrafului Johan Koborg, care a avut loc pe Arena din Verona, în fața unui public de 10.000 de spectatori. În 2012, Alice a absolvit cursurile Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” din București, pentru ca în 2015 să finalizeze facultatea de Științe și Arte “Gheorghe Cristea” din București. A urmat numeroase workshopupuri de perfecționare în cadrul unor instituții de renume precum American Ballet Theatre sau Ben Stevenson Academy. Repertoriul ei include roluri în piese precum: Manon, Giselle, La Fille Mal Gardee, Romeo și Julieta, Lacul Lebedelor, Don Quijote, Le Corsaire sau Spărgătorul de Nuci.

12

Opera Națională din București

Cristi Preda

Cristian Preda este premiant la mai multe concursuri internaționale de balet precum cele din Istanbul sau Sibiu (World Ballet Competition), iar în prezent este balerin al Operei Naționale București.

14

Ana Silvestru

A debutat ca solistă la 13 ani, la Filarmonica Oltenia, iar de la 17 ani și-a început cariera internaţională. Absolventă a a clasei de pian Viniciu Moroianu de la Universitatea Națională de Muzică din București, solistă de concert după un master cu Konstantin Șerbakov la Universitatea din Zurich și după stagii de pregătire cu Dmitri Bașkirov, Lazar Berman, Konstantin Scherbakov sau Bernard Ringeissen, Ana Silvestru a interpretat peste 300 de concerte acoperind un repertoriu vast, de la Bach la Dinu Lipatti. De-a lungul anilor, pinaista a fost invitată să cânte în peste 20 de țări, la festivaluri precum Musikwoche Braunwald, Archipel, Wagner Festival, Virgina Zeani Festival și multe altele. Ana Silvestru este director artistic al seriei de concerte Kulturlinth și Salon Bentzky în Elveția.

15

Type your categoryOpera Națională din București și Filarmonica ”George Enescu” here

Rafael Butaru

Violonistul Rafael Butaru este licențiat al Academiei "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca si in prezent este concertmaestru al Operei Nationale Bucuresti și al Filarmonicii "George Enescu". Câștigător a numeroase premii internanționale, Rafael Butaru a interpretat alături de muzicieni de prestigiu la nivel național, precum Marin Cazacu, Dorin Marc, Liviu Prunaru, Răzvan Popovici și Răzvan Suma, dar și alături de artiști internaționali în cadrul festivalului SoNoRo.

16

Adrian Titieni

Adrian Titieni a absolvit cursurile Universității Naționale de Arta Teatrală și Cinematografică București (1988) și cursurile postuniversitare de Regie și Montaj Film și TV (2003) și este membru fondator al Fundației Române pentru Educație și Educatori. Este profesor universitar și a fost rector al UNATC. A jucat în numeroase piese de teatru și filme ale unor mari regizori, precum Lucian Pintilie, Cristian Mungiu, Nae Caranfil, Cristi Puiu, Mircea Daneliuc, Stere Gulea, Dan Pița, Adrian Sitaru etc.. Din filmografia lui fac parte producții precum „Bacalaureat”- Cel mai bun actor la Chicago International Film Festival, „Puzzle” – Cel mai bun actor la Buffalo Niagara Film Festival, „Balanța”, „Moartea Domnului Lăzărescu”, „Din dragoste, cu cele mai bune intenții”,„Ilegitim”, „Restul e tăcere” etc.

ARS GRATIA REGALIA

Presa despre
Gala de Balet Carmen Sylva

 

„Balerina Marina Minoiu, de la Danish Royal Ballet: „Mă întorc de fiecare dată cu drag în București” (Newsweek)
 
„Gala de Balet Carmen Sylva aduce la București nume mari ale baletului” (Adevărul)
 
Balerinul Oleg Ivenko, cunoscut pentru rolul din filmul „The White Crow”, dansează în Gala de Balet „Carmen Sylva” (News.ro)
 
„…un adevărat labirint al emoțiilor, marcat de tot ceea ce înseamnă pentru cultura noastră personalitatea Reginei Elisabeta  – Carmen Sylva” (HotNews)
 
„Crema baletului mondial, pe scena TNB, într-o gală dedicată reginei Elisabeta” (Evenimentul zilei)
 
„Nume mari ale baletului vin în România, pentru un spectacol unic de balet, dedicat reginei Elisabeta a României” (Realitatea.net)
 
„Marina Minoiu revine pentru câteva zile la București, special pentru acest proiect care îmbină muzica, dansul şi istoria” (Radio România Cultural)