Arta pe Scena Nouă

Filmul a fost realizat în cadrul campaniei “Arta pe Scena Nouă” şi vrea să atragă atenţia asupra impactului puternic pe care îl are pandemia COVID-19 asupra artei.

Distribuție

5
Foto Zsuzsana Cerveni

Arta pe Scena Nouă în presă

Ce spune presa despre noi

Un clip de aproximativ patru minute, în care sunt surprinse imagini cu balerine care dansează pe câmpurile din comuna Secăria - Prahova, la poalele Munţilor Bucegi, a fost lansat vineri, în cadrul campaniei "Arta pe Scena Nouă".

Agerpres

"Arta pe Scena Noua" - o campanie care atrage atentia asupra impactului pe care il are pandemia COVID-19 asupra artei

Ziare.com

După aproape șase luni de când teatrele de spectacol nu mai sunt accesibile publicului, balerinele și-au pus din nou poantele în picioare pentru un spectacol unic, pus în scenă pe câmp, chiar la poalele munților Bucegi

iQads

Producția, care durează aproximativ 4 minute și a cărui temă muzicală este o reinterpretare a melodiei "Până când nu te iubeam” a Mariei Tănase, îi are ca protaginiști pe balerinele Alice Minoiu, Rebecca Rudolf și Raluca Jercea, soprana Zsuzsana Cerveni, violonistul Mircea Lazăr și pianistul Andrei Licareț.

Euractiv

Team Lead

Clipul prezintă o coregrafie originală, pusă în scenă de balerinele Alice Minoiu, Raluca Jercea și Rebecca Rudolf. Dansului balerinelor are loc pe Scena Nouă exprimată prin câmpurile din comuna Secăria, județul Prahova și trimite cu gândul la mitologia românească care vorbește despre ritualul Sânzienelor sau al Ielelor, fecioare zănatice cu puteri magice, despre care se crede că locuiesc în păduri şi apar noaptea la lumina lunii, rotindu-se în horă, în locuri retrase, dansând goale și cu părul despletit.

Hotnews

În presă

Arta pe Scena Nouă – un proiect de conștientizare

Copyright 2020. Ars Gratia Regalia. All Rights Reserved.